Shinen met de retro led lamp

Een paar jaar geleden verdween dan het zogeheten “peertje” en maakte het plaats voor de led lamp. Een Led lamp verbruikt zo’n 80/90% minder energie dan een ouderwetse gloeilamp. Dit is milieu vriendelijk, en dus goede ontwikkeling!

Maar het verdwijnen van het ouderwetse peertje had ook een nadeeltje. De led lampen waren niet allemaal even mooi. Terwijl een mooi “old school” glazen peertje prima gezien mocht worden, was een led lamp vaak een stuk minder fraai door zijn meestal witte plastic looks.

led lamp

Paulmann led lamp

Gelukkig bleef de ontwikkeling van de led lamp niet stil staan, en kwamen er steeds meer “retro look” lampen op de markt. Ge├»nspireerd op de oude vertrouwde gloeilamp.

Paulmann.com

Dit soort grotere retro led lampen zijn erg geschikt om een oude lamp mee te pimpen. Ze zijn namelijk al zo mooi dat een kap overbodig is.

In ons huis hangen ze inmiddels overal. Maar toen ik laatst online op zoek was naar een nieuwe lamp kwam ik via Paulmann.com een wel hele bijzondere bollamp variant tegen. Namelijk een XL bol formaat. Een zogeheten : “Big drop” en “Big globe”

De zwevende spiraalfilamenten verspreiden warm dimbaar licht , en hebben zo’n echte vintage look. De lampen zijn zo groot, dat je eigenlijk 2 in 1 hebt. Een lamp, en een de bol.

De lampen zijn ongeveer rond de 30cm hoog. Een echte blikvanger dus! Ik hou van pure verlichting, en vond dit wel een perfecte oplossing voor onze woon/werk kamer.

Ik bestelde er twee.

Werkkamer “Big globe”

Onze werkkamer zit in een woonkamer. De kamer is nog wel eens veranderd van looks, maar momenteel hebben we een sfeer waar ik erg blij van wordt. Rustig, natuurlijk en veel wit.

Voor mij persoonlijk werkt dit erg prettig. Niet teveel prikkels en afleiding als ik aan het werk ben.

Boven mijn bureau had ik al een tijdje geen lamp meer. De pure glazen bollamp bleek een perfecte keuze. De Big globe

Ik koos ervoor om de lamp “nonsjelant” aan een los snoer te hangen. Deze vond ik ook in de Paulmann webwinkel: Pendel zwart

De bol is dimbaar, dus zowel voor praktisch als sfeerlicht geschikt.

De toevoeging die deze plek nodig had!

Woonkamer “Big drop”

Voor de woonkamer koos ik wederom een XL lamp. Big drop

De variant met een gouden tintje. Dit past weer perfect bij de lijsten aan de muur.

Voor bij de bank koos ik de druppelvorm. Ik vond de druppel iets minder zakelijk. De druppel is mooi en sierlijk voor boven de bank. En wederom is deze lamp dimbaar.

led lamp

Tuin lamp

Nu het s’avonds steeds langer warm is buiten zitten we geregeld in de tuin. Wat er nog ontbrak is een beetje functioneel maar ook sfeervol licht. Alleen vind ik het wel belangrijk dat zo’n lamp er ook een beetje gezellig uit ziet. Niet van die praktische (en vaak saaie) moderne lichtspotjes.

Bij Paulmann zag ik een wel heel originele tuinlamp de:

Outdoor Mobile tafellamp

Deze tafellamp Trivet in een modern, minimalistisch design en zorgt voor gezellig licht in de tuin of op het terras. De lamp is zo groot dat hij ook nog leuk staat op de grond. De afwisseling van beiden vond ik juist zo leuk dus ik koos voor deze handige tussenmaat.

Er zit een acculader bij, dus geen gedoe met stroom!

led lamp

De lamp heeft verschillende licht standen voor bijvoorbeeld lezen, of een zachtere stand juist voor de sfeer.

Hij kan zowel met kruis pootje als met iets rechter pootje.

Precies de sfeermaker die onze tuin nog kon gebruiken!

Wil jij nou ook in deze maand juli 1 van deze, of meerdere lampen aanschaffen?

Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode gevraagd!

kortings code: keeponstyling2019 geeft 15% korting op het hele assortiment van:

Paulmann verlichting

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *