Lampen van glas top 10

Ik heb een zwak voor glazen lampen. Glazen lampen zijn tijdloos, fris, en passen eigenlijk in elke interieur. Of je nou modern woont, of klassiek, een glazen hanglamp past er altijd bij.

Vroeger kocht ik al glazen bollampen in de kringloopwinkel. In de jaren 60 en 70 had je namelijk ook een grote stroming glazen hanglampen. Je kunt dan denken aan designmerken als Raak en Gispen.

Zie hieronder een vintage voorbeeld op de foto.

Ondanks dat deze lamp al ongeveer 40 jaar oud is, kan het nog steeds prima in het interieur van nu. En dat bedoel ik dan ook met het tijdloze design.

Omdat vintage designlampen wat lastiger te vinden zijn voor een leuke prijs, heb ik een top 20 mijn favoriete lampen gemaakt uit verlichting webshop Straluma. Ik heb eigenlijk nog nooit zoveel glazen lampen bij elkaar gezien als in deze webshop!

Ik heb een leuke selectie gemaakt van de hanglamp en de vloerlamp

Een top 10 in willekeurige volgorde!

Vloerlampen top 5Deze lamp met smokey glas heeft een moderne uitstraling. Het glas heeft een smokey glans wat weer net een beetje meer ¨sparkle¨ geeft aan dit basic interieur. De lamp kost €124,-Deze lamp heeft maar liefst 3 bollen! Ook hier is de lamp weer gecombineerd met een modern interieur. De glazen zijn er in 2 varianten, helder glas en smokey.

Deze heldere glazen maken de lamp wat luchtiger en frisser dan de smokey glas uitvoering. Een lamp als deze zou ook heel mooi staan in een Scandinavisch interieur.
De lamp kost €229,-

lampen

Deze lamp heeft een mooi gouden tintje. Zelf ben ik ontzettend fan van goud in het interieur. Helemaal als het subtiel is toegepast zoals op deze foto. Dit interieur valt onder de noemer ¨hotel chique¨ Een stijl waar ik fan van ben! Deze lamp kost €159,-

Hier zie je de lamp in een zwarte uitvoering. Voor als je meer van basic houdt.
prijs is ook €159,-

Dat een glazen lamp ook heel goed past bij een klassiek interieur laat deze lamp zien. De lamp is gevuld met kleine lampjes, en dit geeft een beetje een brocante look. Maar doordat de kap weer strak van vorm is, is de lamp in zijn geheel weer een tikkeltje moderner.

Een goed compromis tussen een brocante smaak en een moderne smaak!
Deze luxe vloerlamp ¨pearl chroom¨ kost: €298,-


Heb je thuis een industrieel interieur met stalen deuren? Dan is deze lamp iets voor jou! De losse grote lamp kost €382,-

Glazen hanglampen top 5

Deze hanglamp is een klassieker. Het zijn grote glazen bollen met een knipoog naar de peer lampjes van vroeger. Meer basic dan dit kan je niet hebben. Eigenlijk een lamp die in veel interieur stijlen past. Industrieel is er een goed voorbeeld van.
Deze lamp is €79,95 excl. lampen bollen.

Deze 5 delige hanglamp is een broertje van de vorige lamp. Hier een inspiratie plaatje om te zien dat deze lamp ook prachtig staat in een slaapkamer. €169,95 zonder lichtbronnen.

Hou je van meerdere lampen boven een eettafel (omdat deze misschien heel lang is) dan is deze lamp de oplossing. Makkelijk te monteren omdat het als 1 lamp opgehangen wordt. Deze lamp kost nu (aanbieding) €203,97

Deze lamp heeft een hele pure uitstraling. Hij past goed in een romantisch, maar ook in een Scandinavisch interieur. €59,95,-

En dan dan nu mijn grote favoriet! De ¨spoetnik¨

Deze naam komt niet zomaar ergens vandaan. Deze vorm lamp werd ook in de jaren 60 zo genoemd. Je kunt dus wel zeggen dat dit model lamp een echte klassieker is!

TIP: Het is veel makkelijker om een lamp als deze nieuw te kopen, dan oud te vinden op de vintage markt. Ook in de prijs scheelt het een stuk. Deze lamp kost €149,95 excl. lichtbronnen.

Welke glazen lamp is jouw favoriet?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *