Twijfel je aan het nemen van winterafdekking voor je zwembad? Na het lezen van dit blog ben je zeker overtuigd.

Dit is waarom je een winterafdekking wilt

Nu de zomer afgelopen is geldt voor veel mensen dat het zwembad in de tuin in de wintermodus gaat, omdat er de komende periode geen gebruik van wordt gemaakt. Om het zwembad winterklaar te maken doe je er goed aan het zwembad af te dekken met een winterafdekking. Deze winterafdekking verschilt van een normale afdekking, doordat hij het zwembad volledig afdekt en geen licht doorlaat.

In dit blog vertellen we je wat de voordelen van een winterafdekking zijn en waarom jij er één zou moeten nemen.

Voorkomt dat er vuil in het zwembad komt

De voornaamste reden waarom je een zwembad winterafdekking wilt nemen is om te voorkomen dat er vuil in je zwembad komt. Omdat een winterafdekking over je zwembad heen komt in plaats van het er in te leggen, is de kans dat er bladeren of ander vuil in het water terecht komt nog kleiner. Hierdoor kost het je in het voorjaar minder tijd en moeite om het zwembad weer zomerklaar te maken!

Een andere reden waarom je geen vuil in het zwembad wilt, is om je dure filter te sparen. Hoewel het filter is bedoeld om het water te zuiveren, is voorkomen beter dan genezen. Als een filter minder vuil hoeft te verwijderen uit het water, zal hij langer meegaan.

Voert regenwater af

Een goede, waterdichte winterafdekking voorkomt dat er regenwater in het zwembad terecht komt. Hoewel regenwater over het algemeen vrij schoon is, heeft het wel een andere pH-waarde dan het water in het zwembad. Wanneer er veel regenwater in het zwembad terecht komt, verandert deze pH-waarde. Om dit vervolgens weer naar de juiste waarden te brengen zijn chemische middelen zoals chloor nodig.

winterafdekking

Met een goede winterafdekking zorg je dus dat er minder chemische middelen hoeven worden gebruikt om het zwembadwater schoon te houden.

Beschermt tegen UV-straling

Nog een goede reden om je zwembad te voorzien van een afdekking in de winter, is omdat het UV-straling tegenhoudt. Nu zou je kunnen zeggen dat UV-straling niet erg is, omdat je er toch niet in zwemt. Maar UV-straling heeft niet alleen een effect op je huid. Teveel UV-

straling kan ook zorgen voor verkleuring van het zwembad. Dit wil je voorkomen, omdat de luxueuze uitstraling van het zwembad in je tuin anders verloren gaat.

Minder algengroei

Een winterafdekking verschilt zoals gezegd van een normale afdekking, doordat hij geen licht doorlaat. Een prettig gevolg hiervan is dat algen zich hierdoor niet kunnen ontwikkelen.

Algen groeien namelijk door een proces wat fotosynthese heet. Fotosynthese ontstaat onder invloed van zonlicht, dus door het zonlicht weg te halen kunnen algen niet groeien. En dit is om een aantal redenen goed voor jou als zwembad liefhebber:

Het kost je minder moeite het zwembad weer gebruiksklaar te maken na de winter.

Veel algen kunnen een onaangename geur produceren. Je voorkomt dus geuroverlast door een winterafdekking te gebruiken.

winterafdekking
reviszwembaden

Algen zijn niet goed voor je gezondheid, dus door te voorkomen dat er algen in het zwembad groeien zorg je dus voor je gezondheid.

Meer veiligheid

Een winterafdekking wordt stevig bevestigt op meerdere punten rondom het zwembad. Ook het materiaal dat wordt gebruikt is erg sterk. Deze twee factoren samen, zorgen voor een stukje extra veiligheid wat je creëert met het gebruik van een winterafdekking.

Het is bovendien goed denkbaar dat het zwembad in de winter minder vaak ‘bewaakt’ is, omdat je met koud en regenachtig weer waarschijnlijk minder vaak buiten bent. De extra veiligheid die de afdekking biedt is dan ook een belangrijke reden voor mensen om hem te nemen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *