Natuurlijk stylen

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik momenteel dol op interieur stylen met natuurlijke materialen. De serene sfeer die dit meebrengt geeft mij thuis een heel fijn relaxt gevoel.

Toen ik afgelopen voorjaar op de Wonen en Co beurs liep in Groningen, zag ik een hele mooie stand vol met manden en kleden van jute. De stand viel mij op doordat alles consequent in 1 stijl was doorgetrokken. Overzichtelijk en stijlvast daar word ik altijd erg blij van als interieur shopper!

In de stand stond een vrolijke man en we raakte meteen aan de praat. Het was René de eigenaar van de shop. Ik vertelde over mijn liefde voor natuurlijke materialen, en we besloten een keer af te spreken. Het leek mij namelijk erg leuk om te gaan stylen met deze spullen.

René verkoopt zelf bedrukte unieke Jute manden, tassen, “paper bags” en nog wat zelf ontworpen woonaccessoires. De materialen zijn 100% natuurlijk en biologisch. Een insteek die helemaal past in de trend van nu die ik toe juich!

Wat is Jute?

bron Wikipedia: Jute is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Jute is een van de goedkoopste natuurlijke vezels, en na katoen de meest gebruikte. De vezels van jute zijn hoofdzakelijk samengesteld uit cellulose en lignine. Omstreeks 1838 werd in Dundee ontdekt hoe jute machinaal gesponnen kon worden, waarna het gebruik snel toenam.

René op rechts

Het klikte goed, en ik koos voor een aantal producten die helemaal passen in mijn interieur.

Vloerkleed

 

natuurlijk

Jutte vloerkleed rond €29,95

Als je van natuurlijk stylen houdt is een vloerkleed natuurlijk een “must have” . Dit kleed is niet te duur, en past eigenlijk overal in huis. Je kunt het als leuk accent in een grote kamer leggen zoals hier, maar in een kleinere ruimte zoals een kinder, slaap of badkamer staat dit ook prachtig.

Jutte mand

Bloempotten zijn tegenwoordig niet alleen meer van aardewerk. We zien steeds vaker manden om planten zitten. Soms van rotan, zeegras, maar ook jute. Juist deze natuurlijke materialen passen perfect bij planten. Ze gaan zo mooi op in elkaar.

Jute mand zwart bruin €23,95

Een voordeel van Jute vind ik de stevigheid. Ik heb bij deze plant de rand omgevouwen waardoor de mand nog mooier en steviger staat. Iets wat je met zeegras manden niet hebt. En dit hoekje kon qua kleur ook wel warmte gebruiken.

Jute mand XL met hengels

Als laatste koos ik een grote zwarte mand. Ik vind grote opberg manden ideaal voor naast de bank. Wij hebben meerdere dekens bij de bank liggen, en deze bewaar ik in een mand. Nu was mijn huidige een beetje te klein geworden dus het was tijd voor een extra grote!

Er passen maar liefst 5 spreien in! Perfect dus voor ons grote gezin. TIP: Er zou ook speelgoed in bewaard kunnen worden!

En het leuke van deze zwarte opberger is dat hij gezien mag worden. En daar wordt ik altijd blij van! Super functioneel maar geen doorn in het oog. Eigenlijk mijn uitgaanspunt voor alle nuttige spullen in huis (-;

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar al deze mooie natuurlijke producten? Kijk dan eens in de unieke interieur webshop:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *