Planten stylen

Het hebben van planten is al lang niet meer een kwestie van een “Sansevieria” in een witte pot. Tegenwoordig zijn planten in huis zo populair dat er ook steeds meer soorten plantenhouders op de markt komen. Potten, rekjes, manden, de keuze is reuze.

Een plant wordt in een originele pot nog meer een interieur statement!

Ik ben zelf de laatste jaren ook steeds meer planten in huis gaan halen. Je kan wel zeggen dat ik een soort van planten tik heb ontwikkeld. In 2015 was er nog geen plant te vinden in ons huis, inmiddels tik ik met gemak 30 stuks aan.

Een “urbanjungle” is niet teveel gezegd als je het hebt over ons huis.

Bloempotten

Ik mag graag experimenteren met verschillende soorten bloempotten. Van low budget basic potten van de kringloopwinkel, naar originele potten uit interieur winkels. Juist de mix van beiden zorgt dat mijn hobby betaalbaar blijft.

In mijn zoektocht naar een stel leuke plantenpotten in de VESTA, zag ik in mijn ooghoek bij Trendhopper een prachtig okergeel rek staan. Ik hou van planten groeperen, en daar is zo’n rek perfect voor. Door de open structuur is het een lekker luchtig interieur object, en zijn daardoor bladeren goed zichtbaar.

 

planten

Trendhopper €99,95,-

Vroeger werden planten vooral in de vensterbank gezet, maar tegenwoordig worden ze meer betrokken bij de interieur styling. En zeg nou zelf? het is toch ook heerlijk om midden tussen de planten te zitten!

Het rekje heeft een ranke uitstraling met ruimte voor 3 grote planten. Mijn grote Monstera die naast de bank staat heb ik net als de planten in het rek ook op een verhoging gezet. Door planten op tafeltjes te zetten krijg je een mooi groots effect en kunnen bladeren lekker vrij groeien zonder belemmeringen.

planten

Bloempot goud HAY €35,00,- schotel €15,00,-

Het okergeel van het rek heb ik terug laten komen in het jungle kussen met aap. Op de voorgrond op het tafeltje staat een goud kleurige bloempot. Ook deze komt van de VESTA. Een klassieke bloempot met schotel maar dan uitgevoerd in “hotel chique” goud.

CLAUDI kussen aap €49,00,-

 

Mand HK living €19,95,-

Planten kun je ook zetten in manden. Dit is vooral in een natuurlijk/ Scandinavisch of landelijk interieur een perfecte match. Deze mand van HK living heeft een speelse witte dip.

Trendhopper €11,99,- en €14,99,-

Heb je thuis geen tafeltjes, maar wil je wel graag planten in de hoogte stylen? Dan heb je ook handige planten staanders. Nu zit er in deze staanders op mijn foto een plant (Pilea) die de hoogte in gaat, maar deze houders zijn ook uitermate geschikt voor hangplanten. Een hangplant groeit naar beneden, en bedekt de pootjes. Dit geeft helemaal een “urban jungle” gevoel!

Voor meer informatie over al deze bloempotten zie :VESTA

En zo heb je vier verschillende mogelijkheiden om planten te stylen! Welke manier vind jij het mooiste?

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *