Natuurlijke materialen top 5


Bij het inrichten van een nieuw interieur wordt steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. En dat is natuurlijk niet zomaar zo, want natuurlijke materialen kunnen jouw interieur een echte boost geven.

Het kan ervoor zorgen dat jouw interieur een rustigere uitstraling krijgt en bovendien is het uiteraard duurzaam en dus beter voor het milieu.

Maar welke natuurlijke materialen zou je kunnen laten terugkomen in jouw interieur? Wij zetten er vijf voor je op een rijtje!

natuurlijke materialen
Dominika Roseclay 

Bamboe

Een van de populairste natuurlijke materialen die je kunt laten terugkomen in jouw interieur, is bamboe. Bamboe is een verzamelnaam voor ontzettend veel verschillende grassoorten. Van volwassen bamboestengels kunnen meubels worden gemaakt.

Deze meubels kunnen worden verwerkt in een interieur. Bamboe in je interieur is zeker een aanrader. Het geeft een sfeervolle uitstraling en is bovendien natuurlijk hartstikke duurzaam. Daarnaast heeft bamboe als voordeel dat het licht is, waardoor het makkelijk is om meubels van dit materiaal te verplaatsen.

natuurlijke materialen
 Maksim Goncharenok 

Kleding

Bamboe komt niet alleen veel voor in interieurs, ook in kleding zien we het steeds meer terugkomen. Duurzaamheid speelt hier tenslotte ook een grote rol in. Denk bijvoorbeeld eens aan Bamigo bamboe boxershorts kopen.

Jute

Een natuurlijk materiaal dat we ook veel in interieurs zien, is jute. Dit natuurlijke materiaal brengt veel sfeer met zich mee en is daardoor enorm geschikt voor ieder interieur. Waar je

jute kunt laten terugkomen in jouw interieur? Denk aan bijvoorbeeld vloerkleden, deurmatten, poefen, kussens en gordijnen.

natuurlijke materialen
 cottonbro 

Hout

Uiteraard kan deze ook niet in dit rijtje ontbreken: hout. Dit is een van de meest populaire natuurlijke materialen en dat is uiteraard niet zomaar zo. Hout is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Of je nu kiest voor glad, donker of licht hout: aan jou de keuze. Hout kun je laten terugkomen in ieder interieur.

natuurlijke materialen
Catherine Augustin 

Het kan jouw interieur echt een boost geven, want door hout toe te voegen aan jouw interieur krijgt het een warmere uitstraling.
Een ander voordeel van dit natuurlijke materiaal is dat het sterk is. Hout in je interieur is bovendien ook enorm leuk te matchen met bamboe en jute.

Wol

Een ander natuurlijk materiaal dat in dit rijtje thuishoort, is wol. De kans is dan ook aanwezig dat je al iets van wol in je interieur hebt. Of het nu een vloerkleed, kussen of plaid is: het is allemaal mogelijk.
Wol geeft jouw interieur een warmere uitstraling. Zeker in de wintermaanden kan dit jouw interieur echt gezelliger maken.

Olha Ruskykh

Leer

Zeg je een natuurlijk materiaal, dan zeg je leer. Dit materiaal is enorm fijn om in je interieur te hebben en kun je dan ook op veel dingen toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie leren bank of fauteuils.

Charlotte May

Door leer toe te voegen aan jouw interieur creƫer je een moderne en stoere uitstraling. Dit kan jouw interieur er direct wat anders laten uitzien, wat natuurlijk mooi is meegenomen als jouw huidige interieur wel wat vernieuwing kan gebruiken.

Natuurlijke materialen

Bovenstaande natuurlijke materialen kun je zeker in gedachten houden als je graag wat natuurlijke materialen wilt toevoegen aan jouw interieur. Het is dan ook zeker een aanrader om hiernaar te kijken, want het kan zeker bevorderlijk zijn voor hoe jouw interieur eruit komt te zien!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *