Japandi trend

Misschien heb je al eens gehoord van deze nieuwe interieur stijl; Japandi. Zelf had ik er pas kort geleden voor het eerst kennis meegemaakt toen ik aan het zoeken was op internet naar een stoel.

De minimalistische natuurlijke interieurstijl waar ik al een tijdje liefde voor had, bleek een naam te hebben: Japandi

Yan Krukov 

Japandi is en samensmelting van twee interieur stijlen. Je kan het al een beetje aan de naam zien, de combinatie : Japan met Scandinavië.

In dit artikel ga ik aan de hand van een paar tips laten zien hoe jij deze stijl kunt toepassen in je eigen huis!

Rustige basis

Japandi kenmerkt zich door de rustige basis. Vaak zijn dit zachte en lichte aardetinten. Slim is dus om de muren in je kamer deze zachte kleuren te geven.

Denk bijvoorbeeld aan zandkleur op de muur. Zoals bijvoorbeeld¨Sandy beach¨ wat ik zelf thuis op de muren heb.

Dit gecombineerd met een neutrale lichtkleurige opgeruimde vloer. Je leest het goed opgeruimd! De Japandi stijl staat namelijk ook netheid. Dus geen rondslingerende meer spullen op de grond!

Ook is het dan mooi om raamdecoratie mee te nemen in deze rustige basis. Kies bijvoorbeeld voor een crème witte of beige raamdecoratie.

Ik zag online raamdecoratie bij Hubo in zandkleur

Het mooie aan dit rolgordijn is behalve de kleur, dat het van linnen is. Dit geeft een natuurlijk effect. Wat dus precies een eigenschap is van de Japandi stijl.

Hout

Het gebruik van hout is ook typisch Japandi. En wat je nu dus vooral ziet is het gebruik van smalle latjes op de muur. De latjes zijn meestal smal en vaak verticaal. Een echte blikvanger in je interieur!

Accessoires

Heb je de basis helemaal rustig? Dan kan je beginnen met de Japandi accessoires. Ook deze zijn minimalistisch; Less is more. Weinig kleur, natuurlijke materialen, en organische vormen.

Waar je veel van dit soort accessoires ziet is bijvoorbeeld in de webshop van MADE.com

japandi
MADE.com
japandi
MADE.com

En ook meubels in minimalistische stijl combineer je erbij zoals deze stoel.

japandi
MADE.com

Met deze tips heb je al snel een Japandi look in huis! Je hoeft heus niet zo stijlvast te zijn om mee te gaan in een trend. Pik er jouw favoriete elementen uit, en maak gewoon je eigen trend!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *