Raamdecoratie

Bij het kiezen van raamdecoratie kom je altijd weer bij de vraag; welke kleur gaan we nemen?

Bij gordijnen kun je kiezen voor een kleurtje of een printje. Maar bij houten jaloezieën gaat dit anders. Deze jaloezieën heb je vaak in een paar standaard kleuren zoals; Wit, zwart, houtkleur, grijs of bruin.

Je kunt een kleur kiezen wat bij je interieur past, maar verstandig is om ook rekening te houden met de eigenschappen van een kleur. Wij helpen je bij het maken van deze keuze!

HXB Raamdecoratie

De eerste stap, hoe bestel je online houten jaloezieën? Dit kan o.a. via een super handige online raamdecoratie shop HXB.nl.

Bij HXB.nl kan je zelf raamdecoratie en ook houten jaloezieën online bestellen. Dit kan met behulp van een raamdecoratie expert online of bij je thuis.

Raamspecialist HXB.nl in actie

Ik heb gekozen voor online begeleiding en zelf montage. Dit omdat wij al wat meer ervaring hebben met het monteren van jaloezieën. Maar heb je dit niet? dan kun je dit voor een kleine vergoeding laten monteren door een raammontage expert van HXB.nl. Dit is gratis en zonder verplichting

Zwart de trendkleur

Een kleur trend in jaloezieën is op dit moment met stip op 1 zwart.
Zwart is stoer, en de uitstraling is zeker chique te noemen.

jaloezieen
HXB.nl

Maar is zwart eigenlijk ook praktisch? Ik deed een onderzoekje onder mijn volgers op Instagram. Ik kreeg heel veel reacties van blije, maar toch ook wel kritische ervaringsdeskundigen.

Op zwart zie je namelijk heel snel stof liggen. Stof is grijs of wit van kleur, dus dit steekt ontzettend goed af op zwart. Ben jij niet een grote poetser in huis? dan is dit dus wel een dingetje om mee te nemen in je keuze.

Wat ook vaak benoemd werd is dat zwart een ruimte kleiner maakt. Bij grote oppervlakten is dit natuurlijk helemaal geen probleem, en geeft het misschien zelfs een beetje geborgenheid. Maar wanneer een kamer niet heel groot is, is het misschien niet de verstandigste keuze.

Warmte absorberen

Waar je ook om moet denken is dat zwart warmte absorbeert. Dat betekent dat het sneller warm wordt rondom het raam. En als de ruimte klein is, en je hebt ook nog een een raam op het zuiden, dan kan dit in de zomer nog wel eens opwarmen!

Op zwart weerkaatst dus minder licht, dat betekend ook dat een ruimte donkerder wordt, en helemaal als je de jaloezieën sluit. Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld een donkere slaapkamer belangrijk vindt!

Witte jaloezieën

Witte jaloezieën hebben natuurlijk deze zelfde eigenschap qua stof aantrekken, alleen zie je de stof er minder goed op liggen. Stof is wit/grijs en het valt simpel genoeg gewoon minder op. Dit is dus weer een voordeel als je niet van plan bent om vaak te stoffen!

HXB.nl

Ook een voordeel van wit is, dat het de ruimte weer groter doet lijken. Helemaal wanneer de kozijnen en muren ook wit zijn, vallen de ramen samen in het geheel. Dit geeft een ruimtelijk gevoel.

Ook weerkaatst het zonlicht goed op het wit.
Dit is bijvoorbeeld een slimme keuze als je een ruimte hebt waar minder daglicht komt. Met de witte jaloezieën heb je dan net even een stukje meer lichtinval rendement.

Het is wel zo dat je met witte jaloezieën het nooit helemaal donker krijgt. Het is dan ook heel persoonlijk in hoeverre je dit belangrijk vindt.

Ik heb zelf thuis voor meerdere ramen witte jaloezieën en ook in de slaapkamer. Ik vind dit ontzettend prettig, en ik vind het in de nacht donker genoeg. Ik hou van zoveel mogelijk licht in huis, en dat voordeel weegt bij mij zwaarder, dan het kleine randje licht wat je misschien nog hebt als je de jaloezieën sluit.

Grijs

Voor de kamer van mijn dochter van 8 was ik op zoek naar houten jaloezieën. Het meest voor de hand liggend zou wit zijn, vanwege de goede ervaringen hiermee, maar ik had eens zin in wat anders! Ik koos voor grijze jaloezieën.

Kleurstalen via HXB.nl

De olifant is haar lievelingsdier, dus een perfecte match bij de accessoires!

jaloezieën

De kamer ligt op het zuiden en heeft 2 grote ramen. Een beetje meer gedempt licht kan de kamer wel gebruiken. En ook voor het doorslapen van kinderen is dit geen overbodige luxe.

jaloezieën

Zwart vond ik te zwaar lijken voor een kinderkamer. Grijs leek mij een perfect compromis! En stof is namelijk ook wit/grijs, dus dat probleem kunnen we ook wegstrepen!

Ik bestelde de jaloezieën bij HXB.nl en ik kreeg hierbij online meet begeleidiging van een montage expert.

Na 3 weken hadden we de jaloezieën in huis.

Het resultaat is een mooi raam met een beetje diepte in de kleur door de grijze tint. We kozen voor Grijs de echte olifant kleur!

jaloezieën

En het mooie van jaloezieën is dat je ze ook gedeeltelijk kunt afsluiten als je nog wel graag een avondzonnetje naar binnen ziet glippen!

Ik ben ontzettend blij met het resultaat!

Kortingscode

Maak nu een gratis meetafspraak op hxb.nl/meetafspraak/ en gebruik de kortingscode KEEPONSTYLING-10 voor 10% korting op jouw bestelling!”.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *