Zithoek in moderne stijl dit zijn de trends

Ben jij van plan om je zithoek een moderne make over te geven? Dat is een goed idee! Je zit hier namelijk een groot deel van de dag en waarschijnlijk ook vele uren in het weekend. Als je al jaren geen aandacht hebt geschonken aan deze ruimte, adviseren we je om eerst eens wat inspiratie op te doen. Er is namelijk een hoop veranderd op het gebied van interieur en misschien vind je wel een leuke trend die goed bij jou en je huiskamer past.

Een comfortabele zithoek

Het bewerkstelligen van een moderne en comfortabele zithoek begint bij het meubilair. Je zal een fijne bank moeten aanschaffen waar meerdere mensen op kunnen zitten en daarnaast kun je er nog wat grote fauteuils bij zetten. Zo maak je er echt een afgesloten hoek van, waarbij je heel duidelijk ziet waar de zithoek begint en eindigt. Je kunt voor een grote hoekbank gaan of een gezellige 3-zitsbank, dat ligt natuurlijk maar net aan hoeveel ruimte je in de woonkamer hebt. Je kunt deze ook goed combineren met een loveseat of fauteuil met hocker.

zithoek

Bijzondere verlichting

Een moderne zithoek bestaat niet enkel uit banken en stoelen, maar ook uit een gezellig ambiance. Mede door middel van goede verlichting kun je dit creëren. Probeer een aantal gezellige lampen in huis te halen die goed bij elkaar passen.

zithoek

Goede verlichting

Dit hoeven echt niet allemaal lampen uit dezelfde collectie te zijn, maar kunnen ook goed te combineren zijn door dezelfde stijl of kleurencombinatie te bevatten. Je kunt een mooie stalamp naast de bank plaatsen of meerdere hanglampen boven de salontafels. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld erg hip om meerdere hanglampen allemaal aan hun eigen kabel boven de tafel te draperen. Ga eens langs bij een willekeurige woonwinkel en je ziet deze trend zo voorbijkomen!

Meerdere bijzettafels

Tegenwoordig is het ontzettend hip om meerdere bijzettafels in de zithoek te hebben staan. Je kunt meerdere tafels met elkaar combineren, zoals verschillende vormen, kleuren en stijlen.

Bijzettafeltjes

Dit maakt het een vrij gemakkelijke en goed toepasbare trend, omdat je het dus eigenlijk niet fout kunt doen. Combineer bijvoorbeeld een rond, zwart bijzettafeltje met een vierkant tafelblok en een gekleurde, hoge bijzettafel. Een ander voordeel is dat je deze tafeltjes gemakkelijk naar je toe kunt trekken als je bijvoorbeeld op de bank zit. Zo staat jouw kop thee of glas wijn lekker dichtbij!

Kies je kleuren

Wat we tegenwoordig ontzettend veel zien zijn natureltinten in het interieur. Dat betekent natuurlijk niet gelijk ‘Jan des Bouvrie-wit’ in je hele huiskamer, maar probeer het iets speelser aan te pakken.
Als je bijvoorbeeld een licht getinte laminaat of pvc-vloer hebt kun je dit prima combineren met beige- en aardetinten.

zithoek

Aardetinten


Een beige bank met een witte salontafel en zandkleurige kussens kunnen bijvoorbeeld ontzettend rustgevend en stijlvol bij elkaar passen. Houd je van iets meer kleur, dan kun je de muur achter de zithoek in een warme aardetint verven of juist een koele, blauwe kleur. Zo geef je de ruimte toch nog wat speelse kleuren, zonder dat het teveel wordt.

Blauwe muur

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *