Rotan liefde

Rotan is terug van weggeweest. De jaren 70 en de jaren 90 hadden op het gebied van rotan al hun hoogtepunten, en daar zijn de 00′ nu bijgekomen. De interieur trend is momenteel het terug willen naar de basis. Mooie echte materialen niet verstopt onder fineer of verf. En dit alles gecombineerd met groene planten maakt het plaatje helemaal compleet.

Oud vs nieuw

Het leuke van deze trend is dat je bijvoorbeeld Rotan stoelen zowel nieuw als oud kunt scoren. Helaas is het zo dat de kringloopwinkel in de steden er niet goedkoper op worden. Je kan dus kiezen voor oud maar soms betaal je dan bijna net zoveel als nieuw.

 

rotan

Kringloopstoeltje vintage bij mij thuis

Ik wissel het een beetje af, soms een kringloopstoeltje tegenwoordig voor een hogere prijs, en soms een nieuwe variant. Het is net wat op mijn pad komt.

OTTO

Toen ik onlangs keek in webshop OTTO kwam ik per toeval een heel mooi strak rotan stoeltje tegen. Ik was eigenlijk op zoek naar een pedaalemmer, maar kon het toch niet laten even verder te neuzen.

Mijn interieur kun je omschrijven als Scandinavisch modern, en ik spotte een stoel die precies aan deze wens voldeed.

rotan

Rotanstoel “Home affaire” €109,-

De OTTO stoel van het merk “Home affaire” heeft een strak zwart metalen frame wat perfect past bij de rest van mijn interieur. Maar mijn interieur principe is altijd ” iets erin, is iets eruit” dus mijn andere vintage stoel ging weer de deur uit, en de OTTO stoel kwam erin!

Rohe look

De stoel bleek in het echt nog veel mooier te zijn dan op de foto. Minder geel, en zonder kussen (vind een vachtje leuker) en het materiaal was echt van natuurlijk rotan.

Door het zwarte frame lijkt het ook nog eens op een echte oude klassieker de “Rohe” stoel uit de 70s.

De kleur van het rotan is echt zoals je vintage rotan ook ziet.

Ik wordt altijd blij om zo’n prachtige stoel te vinden in een webshop op een onverwachts moment.

De stoel staat in de woonkamer en steekt mooi af op de blauwe vloer, ik ben er blij mee!

 

Met Schapenvacht via Sheepy.nl

 

Voor meer rotan inspiratie zie de OTTO website: Fauteuils

En zoek dan even op “Rotan”

Heb jij thuis rotan in huis?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *