Scandinavisch behang

Scandinavische landen staan bekend om hun behang traditie. Behang uit Scandinavië kenmerkt zich vaak door grafische printjes, veel kleur en vaak in een natuurlijk of modern/abstract thema.

Er wordt veel aandacht gegeven aan details, en door de vaak -toch wel strakke vormgeving- zijn Scandinavische printjes ook erg tijdloos.

Hoewel de kenmerken van een Scandinavisch interieur meestal licht, natuurlijk, en clean is, hoort behang met een kleurig printje ook bij die Scandinavische “vibe”. En hoe ver je daar in gaat heb je natuurlijk zelf in de hand.

Ik hou zelf het meeste van 1 accent muur met behang. Dus niet een complete kamer behangen( zoals vroeger vaak gedaan werd) maar 1 muur als blikvanger. En dan kan je ook best uitpakken met een opvallend printje.

Behang top 10

Mijn interieur heeft ook een Scandinavische stijl, dus ik ben eens gaan neuzen tussen een grote collectie Scandinavisch behang van behang webwinkel ; Behangexpert.

En dit is mij top 10 geworden!

1. grafisch natuurlijk :Boras Tapeter

Dit vrolijke behang heeft een typische Scandinavische grafische print. De bloemen zijn overduidelijk getekend. Doordat de achtergrond donker is, heeft dit behang vind ik een chique uitstraling. Omdat het behang best druk is zou ik het op 1 muur plaatsen als accent. Of in een toilet ook erg leuk!

 

2. Maimekko 233306

Voor als je van iets minder kleur houdt maar wel van een print. Prachtig printje om bijvoorbeeld in een zwart wit interieur toch nog een subtiel kleur accent aan te brengen.

3. Natuurlijk behang: Boras Tapeter in bloom 7222

Dit behang is zo lieflijk vormgegeven dat het bijna romantisch is. Een zacht rustgevend behangetje uitermate geschikt voor in een slaapkamer.

4. Boras Tapeter in bloom 7201

scandinavisch

Deze print is best donker, maar is hier gecombineerd met hagelwitte kozijnen en vloer waardoor hij extra knalt en niet donker wegvalt. Het is dus maar net hoe je het behang combineert.

5. Eco Simplicity 3661 Botanica

scandinavisch

Deze print is toch wel mijn favoriet. Zo clean en fris natuurlijk en tijdloos. Het is net alsof je zelf al deze plantjes en bloemetjes stuk voor stuk heb gedroogd!

 

6. Duro Galleri-art 318-02

Deze kleur is misschien best pittig maar het is net hoe je het combineert. Als muuraccent op 1 muur, of in een kleine lichte kamer is het effect hemels!

7. Eco Simplicity 3650 Dancing crane

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze dansende kraanvogels zijn zo sierlijk vormgegeven dat het bijna bloemen lijken!

Aziatische kraanvogels zijn momenteel erg trendy. Dit komt mede door de Aziatische invloeden die zachtjes aan overwaaien naar het interieur.

Kinderbehang

Als laatste heb ik 3 inspirerende kinderbehangetjes uitgekozen.

8. Marimekko 23370

Het simplistische van deze illustratie vind ik dus juist zo mooi. Meer details zijn helemaal niet nodig om te kunnen begrijpen wat hier wordt weergegeven. Ik zie dit behangetje in gedachten wel “shinen” op een peuter/kleuter kamer!

9. Eco Arvik Engblad& Co 5382 Garda

In zo’n prachtige print kan je toch helemaal wegdromen? Eindeloos kijken en je eigen verhalen verzinnen….Welk kind wordt hier niet blij van?

10. Boras Wonderland 1473

Als je goed kijkt ontdek je de mooiste diertjes in dit behang verstopt tussen alle bloemen. Kleurrijk, bloemen en dieren, wat mij betreft 3 succesvolle ingrediënten voor een vrolijke kinderkamer!

Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de Scandinavische stijl? Welk behang is jouw favoriet?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *