Tips voor de juiste marmeren tafels 

Eens in de zoveel tijd wil je jouw interieur veranderen. Je oog valt op een nieuwe eettafel van marmer. Er zijn veel verschillende marmeren tafels beschikbaar, waardoor een goede keuze maken nog niet altijd eenvoudig is. Je kunt hier dus wel wat hulp bij krijgen.

marmerentafels
foto: Marmerentafels.nl/Facebook

Want wat zijn nou de beste tips om voor een bepaald model te kiezen? Onderstaande tips laten jou in een oogopslag zien hoe je de juiste tafel in het bezit krijgt en waar je allemaal op kunt gaan letten bij het aanschaffen van deze tafelvarianten voor jouw interieur. 

marmeren eettafel
Foto: Marmerentafels/Facebook

Marmeren tafels in kleuren

Marmeren tafels worden steeds populairder. Dit is ook niet zo gek als je gaat kijken naar het onderhoud en de duurzaamheid. Met slechts het minimale onderhoud kun je er namelijk voor zorgen dat jouw tafel jarenlang meegaat. Er is vrijwel geen slijtage te vinden. Alleen zit je dan nog met de kleur. Er zijn namelijk veel kleurmogelijkheden te vinden bij een marmeren eettafel, waardoor je ook kunt gaan denken aan de toekomst. Ga je voor een moderne uitstraling of juist weer een eigentijdse uitstraling. Zo zorg je ervoor dat je niet binnen een korte periode weer een nieuwe tafel nodig hebt.

Foto: marmerntafels.nl/facebook

De afmetingen van een marmeren eettafel

Daarbij blijft de afmeting het belangrijkste. Hierbij is het afhankelijk van het aantal personen dat aan de tafel moet gaan zitten en hoeveel ruimte er in huis is. Over het algemeen geldt dat er minimaal 60 centimeter per persoon nodig is aan tafel. Wanneer er aanhang aanwezig is, is het belangrijk dat deze ook aan de marmeren tafels kunnen zitten. Je moet daarom rekening houden met visite, maar altijd zorgen dat de tafel voldoende ruimte geeft om omheen te kunnen lopen wanneer je uit gaat serveren als het eten klaar is. 


foto: Marmerentafels.nl

De vorm aan de hand van ruimte

De vorm van de marmeren tafels kan ook verschillen. Hoewel je een bepaalde afmeting in gedachten hebt, kan de vorm namelijk ook helpen om juist meer of minder zitruimte te creĆ«ren. Daarbij kan de vorm een grote rol spelen bij de uitstraling van de ruimte. In een kleine ruimte is bijvoorbeeld een vierkante of ronde tafel een goede oplossing, voor de grootste ruimtes kan een rechthoekige marmeren eettafel juist weer mooier zijn. Alle vormen kennen daarbij een bepaald onderstel, waardoor je kunt bepalen hoeveel stoelen er aan de tafel gezet kunnen worden. 


marmerentafels
Foto : marmerentafels.nl

Altijd aan de hand van jouw budget

Als laatste blijft jouw budget een belangrijk onderdeel bij het maken van een keuze. De marmeren tafels komen namelijk in veel verschillende prijsklassen. Het is niet verstandig om ver boven jouw budget uit te gaan bij het maken van een keuze, omdat dan andere onderdelen van het interieur wellicht niet meer meegenomen kunnen worden. Bekijk daarom altijd de verschillende prijsklassen en welke tafels je hierbij tot jouw beschikking hebt, zodat je altijd de juiste marmeren eettafels in huis hebt staan en jarenlang plezier kunt hebben van jouw nieuwe aankoop, die niet te veel heeft gekost. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *