Refurbished

Ik ga voor jullie in dit blog een refurbished concept testen in samenwerking met Swappie een Nederlands bedrijf.

Dat telefoons ook wel ¨refurbished¨ worden aangeboden wist ik al wel. Vele telefoon winkeltjes hebben deze ¨opgeknapte¨ smartphones liggen. Maar toch gaf dat idee het mij altijd een onzeker gevoel. Wat als zo´n toestel toch ineens snel stuk gaat? Dan ben je uiteindelijk alsnog duurder uit. Niks voor mij die onzekerheid.

Maar het idee om toch meer te denken aan het recyclen van spullen te denken sprak mij nog wel aan. Waarom weer een nieuwe telefoon aanschaffen? terwijl je ook kan proberen iets milieu bewuster te leven.

Via INSTAGRAM zag ik een Nederlands bedrijf in gerefurbishede smartphones; ¨Swappie¨

Swappie een jong bedrijf komt oorspronkelijk uit Scandinavië en is nu ook in Nederland neergestreken.

Het verhaal van Swappie begon in 2015 toen de Finse oprichters van het bedrijf, Sami en Jiri, probeerden een gebruikte telefoon op een online rommelmarkt te kopen. De verkoper met een vertrouwd profiel bleek echter een professionele oplichter te zijn en het product dat zij kochten werd nooit geleverd. Sami en Jiri ontdekten dat ze niet de enigen waren met dit probleem.

Er bestaat een groeiende belangstelling voor het kopen van gebruikte uitrusting, en bedrieglijke online rommelmarkten komen steeds vaker ter sprake. Eind 2016 begonnen ondernemende handelaren die verschillende zakelijke ideeën hadden uitgeprobeerd aan de constructie van een marktplaats voor eenvoudige en veilige verkoop en inkoop van smartphones.

refurbished

Nu werkt een steeds groter wordend team van meer dan 150 werknemers aan de Swappie Mission.

Een goed verhaal! Het leek mij erg sympathiek om hier mijn telefoon te bestellen. Behalve dat ik zou besparen op mijn toestel, ben ik ook nog een klein beetje meer milieu bewust bezig!

Al na een paar dagen had ik mijn z.g.a.n Iphone 11PRO binnen. Ik had hiervoor een Iphone 7+ en vanaf de X is de fotolens al zoveel meer verbeterd.

Ik zag dit al bij het gebruik van mijn werktelefoon een Iphone-11, en dan wil je eigenlijk niet meer terug naar een 7.

Tuurlijk is de prijs niet ineens super laag, want het toestel is immers ook nog niet zo oud, maar het scheelde toch een stuk. Zeker als je voor je puber kind een oudere Iphone wilt aanschaffen, ben je nu voor een €200 klaar.

I phone 11 pro max

Het toestel zag eruit als nieuw, en was keurig voorzien van een laadkabeltje, (geen stekker blokje) en een net doosje, alle informatie+zelfs een kortingscode!

Daarnaast zelfs een retourrecht van 2 weken. En 2 jaar garantie. Dit geeft een veilig aankoopgevoel!

Ik vind het groeien van dit soort bedrijven een goede ontwikkeling. Het past helemaal in de geest van deze tijd. Ik ben op dit moment een zeer tevreden klant!

Speciaal voor jullie mag ik nog een een kortingscode weggeven van €10.

Swappie.nl

code: keeponstyling10

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *