Veilig je huis schilderen met een steiger

De zomer is het moment bij uitstek om je huis eens een flinke make-over te geven. Je kunt de make-over klein houden – wat nieuwe meubels of alleen maar een paar andere accessoires. Maar als je toch in eigen land zit deze vakantie, waarom zou je dan niet direct voor het grotere werk gaan? Geef je huis een grondige make-over door alle muren weer eens in de verf te zetten. Maak het wit in je huis weer wit, of ga voor een stijlvolle kleur op je muren. Of je nou binnen of buiten gaat schilderen, het verven van je huis moet wel zo veilig mogelijk gebeuren. Daarom is het verstandig een steiger aan te schaffen. Bij steigerkopen.nl vind je zeker een passende steiger voor jouw schilderklus.

Veiliger en sneller met een steiger

De meeste ongelukken gebeuren in huis. Ook bij het schilderen van huizen gebeuren er maar al te vaak ongelukken. Dit zijn haast altijd ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden als er gebruik was gemaakt van een goede steiger. Met een steiger sta je een stuk stabieler dan op een ladder. Op een ladder is de verleiding groot toch nog even dat ene hoekje mee te pakken, zonder de ladder te verzetten. Als je je evenwicht verliest lig je binnen no-time op de grond, en een bezoekje aan het ziekenhuis is al snel noodzaak. Bij een aluminium steiger heb je dit probleem niet. Dankzij het grotere oppervlak waarover je kunt lopen sta je altijd stabiel. Ook kun je je snel verplaatsen, zodat je een stuk sneller kunt werken.

Verschillende soorten steigers

Voor iedere klus bestaat een passende steiger. Afhankelijk van of je binnen of buiten wilt gaan schilderen, kun je de keuze maken voor een bepaalde steiger. Binnenshuis kom je al snel op een kamersteiger. Een handige kamersteiger rol je met het grootste gemak van de ene naar de andere te schilderen kamer. Dankzij het lichte gewicht hoef je nauwelijks moeite te doen, en kun je overal veilig werken. Een basic rolsteiger is een populaire steiger voor gebruik buitenshuis. Wil jij dus je hele huis aan de buitenkant weer strak in de verf zetten en veilig werken? Dan is een rolsteiger met enkele voorloopleuning een goede keuze. Kies de steiger die past bij jouw klus, en voor je het weet is je hele huis als nieuw.

kamer steiger
foto: steigerkopen.nl


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *