Thuiswerkplek

thuiswerkplek

Foto: Mikey Harris – Unsplash

Of je nu thuis moet studeren of werken, een fijne thuiswerkplek is een must en maakt ontzettend veel verschil. Zeker wanneer je hier bijna dagelijks op bent toegewezen. Hoe je zorgt voor een fijne, comfortabele en sfeervolle thuiswerkplek? We leggen het je uit!

Van keukentafel tot fijne werkplek

Aan het begin van de coronapandemie gingen we massaal thuis aan de keukentafel werken. “Voor zolang het moet”, maar al gauw werden die paar weekjes een paar maanden en uiteindelijk zelfs ruim een jaar. En we zijn nog altijd niet klaar met thuiswerken. Inmiddels weten we dan ook maar al te goed dat werken aan een keukentafel allesbehalve fijn is. Tijd om een échte fijne werkplek te creëren of je bestaande werkplek aangenamer te maken! 

Een eigen plekje 

De basis voor een comfortabele thuiswerkplek is natuurlijk de plek zelf. Of dit nu een apart kantoor is of een rustig hoekje in de woonkamer of slaapkamer, dat maakt niet uit. Zolang je maar je eigen space hebt en zo min mogelijk afleiding hebt. Wil je de ruimte een beetje afbakenen van de rest van de ruimte, kies dan bijvoorbeeld voor een zogenaamde roomdivider. Hiervoor hoef je echt geen grote uitgave te doen, want ook een grote (open of gesloten) kast werkt hier perfect voor! 

Een goed bureau en een comfortabele bureaustoel

Ook is een goed bureau natuurlijk van belang op je thuiswerkplek. Of dit nu een officieel bureau of een oude eettafel is, ook dat maakt niet uit. Zo lang de hoogte maar geschikt is voor jouw lichaamslengte. De juiste stoel speelt hierbij ook een rol. Een echte bureaustoel op wieltjes kan fijn zijn, maar een gewone stoel kan ook prettig werken, zolang ook deze maar hoog of laag genoeg is en aansluit op je lichaamslengte én het bureau. De beste werkhouding heb je als je benen in een hoek van 90° staan, en ook je armen in een hoek van 90° op je bureau kunnen rusten. 

thuiswerkplek

Een opgeruimde ruimte 

Daarnaast werkt het echt vele malen prettiger als je werkplek opgeruimd is. Zorg dan ook voor zo min mogelijk rommel op en rond je bureau, en maak gebruik van gesloten bakjes, organizers en kasten waar je spullen zo veel mogelijk op kunt bergen. 

Goede verlichting en zonwering.  

Ook verlichting is essentieel, zeker tijdens donkere dagen in de winter. De juiste basisverlichting is niet alleen goed voor je ogen, maar ook beter voor je concentratie en productiviteit. Heb je op zonnige dagen veel last van fel zonlicht, zorg dan voor goede zonwering door middel van buitenzonwering of raambekleding. 

Stijlvolle accessoires 

Waar we eerder zeiden dat er niet te veel frutsels en rommel rond je bureau mag staan bedoelen we natuurlijk niet dat het helemaal een kale bedoening moet zijn. Een werkplek wordt namelijk juist aangenamer wanneer het stijlvol is ingericht. Kies bijvoorbeeld voor een leuk sfeerlampje op je bureau, een mooie ingelijste print aan de muur, een gezellig vloerkleed en een paar mooie planten. Staat gezellig én is goed voor de luchtkwaliteit! 

thuiswerkplek

Op zoek naar inspiratie? Kijk hier voor goedkope meubels en accessoires om je werkplek praktisch én stijlvol in te richten! 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *