Gelukkig groeit onkruid niet al te snel in de winter, maar heb je veel bomen in je tuin staan? Dan is de herfst het seizoen waarin je tuin bedekt wordt met een kleurrijke laag bladeren, die jammer genoeg hun kleur verliezen na een tijd.

tuin


De levendige uitstraling wordt dan ingeruild voor een sobere look. Vermijd je dit liever? Dat kan eenvoudig aan de hand van volgende hacks.

Composteer ter plaatse

De bomen of struiken in je tuin gesnoeid? Dan zit je wellicht opgescheept met een hele hoop resten. Doe deze niet weg, maar laat ze liggen en composteer ze in je tuin zelf.
Ze zullen in de loop van de tijd ontbinden en waardevolle voedingsresten toevoegen aan de bodem.

tuin

Op die manier voorzie je je tuin dus van eigen compost, terwijl je van de overbodige resten af bent. Je kan er ook voor kiezen om ze te versnipperen en ze vervolgens te gebruiken voor je tuinbedden. Deze laag zal de bodem beschermen tegen uitdroging.

Bladeren opruimen met grote middelen

De bladeren in je tuin opruimen met de hand is enkel weggelegd voor wie véél tijd op overschot heeft. Gebruik daarom grotere middelen zoals een bladblazer of een grasmaaier.
Wist je trouwens dat een tuinslang met sproeikop ook enorm handig kan zijn voor deze klus? Je zal merken dat dit anders lastige karweitje zo in to-time is volbracht.

Plasticfolie voor vorstgevoelige planten

Ook in de herfst kunnen de temperaturen al eens dalen onder het nulpunt en dat is allesbehalve goed voor je geliefde planten in de tuin. Bedek hen ‘s nachts daarom met een laag plastic folie.
Op die manier bescherm je hen tegen de vrieskoude en zal je merken dat ze ook tijdens het najaar hun levendigheid behouden.

Blijf water geven

Je denkt misschien dat je planten tijdens de herfst al voldoende water krijgen door de vele buien, maar niets is minder waar.

tuin


Check de bodem ervan extra goed na tijdens dit seizoen en blijf ze regelmatig water geven. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en gaan ze gezond de winter in.

Snoeischaar met lange steel

Met een zitmaaier geef je het gras eenvoudig een snoeibeurt, maar wat als het gaat om hoge takken en bladeren in bomen?
In dat geval schaf je best een snoeischaar met een lange steel aan. Zo vormen deze geen obstakels meer om te onderhouden, want je zal ze een stuk makkelijker kunnen bereiken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *