Ben jij gezegend met een redelijke achtertuin waar ook een tuinhuisje inpast? Dan is het een aanrader om deze te plaatsen. Een schuur is namelijk de plek waar je gereedschap opslaat en de fietsen droog parkeert. Maar het tuinhuis kan een fijn toevluchtsoord zijn om te schilderen of om in alle rust te studeren en werken. Een tuinhuis is een plek voor je ochtendkoffie en om op de veranda ervan te genieten van je tuin. Wat de functie van je tuinhuis ook wordt, zorg er altijd voor dat het past bij de rest van je tuin en je huis natuurlijk.

tuinhuis

Verschillende soorten

Tuinhuizen zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Zo zijn er tuinhuizen die alleen bestaan uit een overkapping. Maar ook kleine tuinhuisjes waar je je tuinset in kan opbergen.
En wat dacht je van een compleet huisje met een terrasoverkapping erbij waar je heerlijke, lange zomeravonden vol zomers sfeerlicht kan doorbrengen? Hoe groter het tuinhuis, des te completer je deze kan inrichten. Een overkapping biedt voldoende ruimte als overdekte eetkamer of lounge in de tuin. Terwijl een echt huisje zelfs een kleine keuken of een volwaardige werkplek kan bevatten.

Diverse functies

Een tuinhuis kan daarnaast verschillende functies hebben. Wordt het een logeerkamer? Dan wil je wellicht dat de voordeur op slot kan en er enigszins iets van sanitair aanwezig is. Wordt het je werkplek, dan wil je je computer kunnen aansluiten op het lichtnet en er natuurlijk voor zorgen dat er goede verlichting aanwezig is. Tuinhuisjes worden vooral als werkkamer, atelier of speelhuisje gebruikt.

Hou het stijlvol

Omdat een tuinhuisje in basis niet veel groter is dan een kamer, is het verstandig om de styling binnen en buiten rustig en harmonieus te houden. De meeste tuinhuizen zijn van hout, dus is het mooi om met houten meubels te werken.

tuinhuis
Fonteyn.nl

Kies deze in de kleur van het huisje, zodat ze mooi samengaan. Vervolgens kies je voor de rest van de aankleding voor een kleurenpalet. Denk hierbij aan twee kleuren groen. Of aan beige met roze en wit met blauw. Door je tot twee kleuren te beperken creëer je een rustgevende sfeer in je tuin. Natuurlijk mag je met een extra accentkleur werken als deze toevallig in een tuinposter zit. Of plaats in een blauw met witte setting juist oranje bloemen in een bloembak bij je tuinhuis. Dat geeft net een beetje extra vrolijkheid. Of leg gekleurde placemats op de eettafel voor net dat beetje extra gezelligheid.

Plekje voor je huisdier

Als jij in het tuinhuisje verblijft, heb je wellicht een huisdier wat graag bij je is. Je hond bijvoorbeeld of juist de kat. Zorg daarom ook voor een gezellig plekje voor je harige vriendje in het tuinhuisje. Een mand of een lekker dik ligkussen, iets te spelen, een bakje voor water en eten en natuurlijk een krabpaal in de kleuren van de rest van het tuinhuis zijn perfect om een fijne plek in te richten om samen van te genieten.

thuishuis

Zwembad, hottub en sauna

Waar kun je je tuinhuis nog meer voor gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan er zelfs een badhuis van maken om je in om te kleden voordat je in een zwembad of hottub stapt onder de overkapping. Het is mogelijk om een sauna in de achtertuin te plaatsen bij je tuinhuis. Hoe luxe en fijn is dat! Voor heel veel inspiratie zie fonteyn.nl, want de combinaties en mogelijkheden zijn er om iets spectaculairs van je tuinhuis te maken. Ga je trouwens voor een wellnesstuinhuis, plaats dan een boeddha tuinbeeld ter decoratie. Kies voor rustige kleuren en hang een windorgeltje op die rustgevende klanken produceert.

tuinhuisje
Fonteyn.nl

Waar plaats je het tuinhuis

Een tuinhuis kun je overal in de tuin plaatsen, maar wat is nu de beste plek? Dat ligt eigenlijk helemaal aan de functie van het tuinhuis. Is het een plek om te chillen, dan wil je het wat dichterbij je huis, zodat je zo heen en weer bent met een hapje en drankje. Wordt het tuinhuis je thuiswerkplek? Dan kan het iets verder in de tuin worden geplaatst voor meer rust. Waar je het tuinhuis plaatst, heeft natuurlijk ook te maken met de grootte en indeling van je tuin. Plaats het huisje in het verlengde van de schutting of juist aan het grasveld, voor dat beetje vakantiegevoel.

Tip bij de aanschaf tuinhuis

Voordat je een tuinhuis koopt, is het goed te bedenken wat de functie ervan zal zijn. Aan de hand daarvan komen de plaatsing, inrichting en styling vanzelf.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *