Verbouwing

Mensen die mij al een tijdje volgen weten dat wij in een samengesteld huis wonen. 2 stadswoningen beneden en boven. We hebben altijd deze woningen gescheiden gehouden in de oorspronkelijke vorm, en de kamers gebruikt zoals ze altijd al zijn geweest.

Dat betekende in de praktijk dat we zowel boven als beneden slaapkamers hadden. Waaronder 2 slaapkamers grenzend aan de keuken.

We vonden het op den duur niet ideaal dat de kinderkamers beneden bij de keuken waren. Je moet ‘s avonds altijd zachtjes zijn als de kinderen slapen.

Ook kregen we meer behoefte aan een grotere woonkamer.

Kinderkamer beneden

Beneden wonen, boven slapen, dat was het plan!

Trap wegbreken

Zo´n extra stuk woonkamer is natuurlijk heel erg fijn. Maar de beneden kamer die we graag bij de woonkamer wilde trekken was niet heel erg groot. Er ging in deze kamer wat ruimte verloren door de trap die erin zat. Eigenlijk overbodig, want we hebben al een grote trap in de hal bij het entree van het huis.

We besloten de trap af te breken!

Je staat er eigenlijk niet bij stil hoeveel ruimte een trap inneemt. De kamer werd meteen een enorm stuk groter. De deur op rechts hebben we dicht gemaakt. Twee openingen naar 1 ruimte is overbodig.

Ook het plafond is meteen vervangen. Vroeger in de jaren 30 deden ze als isolatie middel stro in het plafond. Tegenwoordig hebben we hier andere middelen voor die ook brandveiliger zijn. Een behoorlijke operatie wat een hoop stof met zich meebrengt zoals je ziet!

Vloer

De vloer was toen we het huis kochten grijs. Hierover hebben we destijds wit IKEA laminaat gelegd. Maar omdat de ruimte een eenheid moest worden met de woonkamer, wilden we een nieuwe vloer die gelijk door zou lopen met woonkamer vloer. We kozen voor een PVC vloer met een zachte whitewash.

De drempels hebben we weggehaald waardoor de nieuwe vloer helemaal doorloopt naar de andere woonkamer. Op deze manier creëer je nog meer een eenheid.

Vloerdeel Decorette Groningen

Muren gestuct

En zodra de muren gestuct zijn zie je eigenlijk meteen hoe de ruimte eruit gaat zien.

verbouwing

De ruimte is klaar voor de nieuwe vloer, een behangetje en een likje verf!

Een heerlijke plek

verbouwing

Op marktplaats vond ik een fantastische leren designbank. Ik heb eigenlijk helemaal niet veel met leren banken. Maar ik vond deze enorme elementen bank zo perfect voor deze plek, dat ik mijn principes aan de kant heb gezet!

Plus dat ik het ook een heerlijk idee vond dat leer niet zo vlekgevoelig is. Wat als je kinderen hebt een groot voordeel is!

Het kraanvogel behang kocht ik bij de Hornbach. Low budget, ik was in totaal voor 3 rollen €60 kwijt. De zacht groen grijze tint past perfect bij de vloer.

Voor de muren koos ik een witte muurverf stralend wit. Dit om de ruimte verder zo ruimtelijk mogelijk te houden. Het kleur contrast wil ik met de accessoires creëren. Op deze manier kan je nog eens een keer afwisselen met kleur.

verbouwing

De kamer is klaar voor gebruik. Al is de kamer nog niet helemaal klaar! De raambekleding moet ik nog uitzoeken, en er komt nog hoekje met een stoel!

Maar alles op zijn tijd, een interieur mag rustig groeien is mijn motto!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *