Woonkamer make-over

Het lijkt inmiddels vaste prik te worden. De woonkamer die iedere 3 maanden van kleur veranderd. Het begon allemaal vorig jaar. Na jaren een witte kamer te hebben gehad, kreeg ik zin in een beetje kleur. De kamer heeft lange muren, en een complete kleur op de muur zou meteen erg aanwezig zijn. Dus ik koos voor lambrisering in de vorm van verf.

Het voordeel van deze manier van verven is dat het resultaat veel luchtiger is en je sneller klaar bent met de klus. Je hoeft immers geen plafond af te tapen en ladders zijn ook niet nodig.

woonkamer

De kamer werd vrolijk roze! Een restje kleur wat ik nog had liggen van onze eetkamer. Super leuk effect, maar na een maand of 2 had ik het al wel weer gezien. Het was toch niet helemaal de kleur waar ik heel blij van werd. Ik had nog wat verf over van mijn zoons slaapkamer -“kasteel groen” GAMMA-

Ik was benieuwd hoe zo’n “green room” zou lijken in ons huis.

woonkamer

Een super warme knusse kleur om de wintermaanden mee door te komen. En dat is ook zeker gelukt!

Maar inmiddels zijn we alweer aangekomen in de Lente. En ik merkte dat ik toe was aan een beetje luchtigheid. Mijn favoriete woonstijl is Scandinavisch met veel licht, en het donkere groen leek daar toch niet echt op. Ik was weer toe aan wat nieuws!

Grijs

Ik wilde dit keer gaan voor grijs. En dan een kleur grijs precies zoals ik het in mijn hoofd had en niet anders. Daarom besloot ik de kleur zelf te gaan mengen. Niet te ingewikkeld, gewoon witte latex (Flexa powerdek) een druppel blauw, en een beetje zwarte antraciet verf erbij. Dit ging ik mengen tot ik de juiste kleur kreeg. Ik merkte al snel dat het te blauwgrijs werd, dus ik deed er ook nog een beetje bruin bij.

Het resultaat was precies zoals ik hoopte; Fris, licht, helemaal “lente proof”!

De dikke deken op de bank kocht ik vandaag bij de Kwantum. *TIP* het is een dekbed , maar ideaal voor op de bank! En niet duur… €12,50

 

Met grijs en wit als basis komen accessoires extra goed uit.

De metamorfose heeft mij 2 uur tijd gekost, en de verf was “gratis” ik had ik nog restje van in huis. Dus low budget dit keer!

Ik ben er blij mee! Welke kamer is jouw favoriet?

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Stijn

Knap gedaan hoor! Zo leuk dat je jouw eigen kleur hebt gemengd!
Zelf vind ik dit nu wel de meest mooie en passende kleur voor jou van de 3.

redactie

Oh dank je Stijn! Ja het is een uitkomst dat mengen (-; X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *