Ik zeg het al jaren! Maak je huis en tuin gezellig zodat je ook gelukkig kan worden van je eigen plekje wanneer je niet op vakantie gaat!

En dat je met een likje verf al een heel eind komt is eigenlijk meteen al mijn eerste tip!

Een klein stukje Zweden is er afgelopen week in onze tuin gekomen. En in dit blog laat ik zien hoe deze kleine metamorfose is ontstaan!

7 jaar geleden maakten wij kennis met Moose Färg. Zweedse verf 20 jaar geleden naar Nederland gehaald door Jan Smit.

Jan en Ryanne Smit

Jan ging vaak met zijn familie op vakantie in Zweden, en kwam op een dag op het idee een pot Zweedse verf mee naar huis te nemen.

Het viel hem direct al op dat de verf zo makkelijk schilderde en zo mooi mat was. Het rook ook lekker; en was heel erg fijn om mee te werken. Zo is het begonnen. Vrienden vroegen ernaar en van het een kwam het ander.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een familie bedrijf. Dochter Ryanne werkt inmiddels ook in het bedrijf.

Milieuvriendelijk product

Zelf kwamen wij 7 jaar geleden terecht in de webshop van Moose Färg. We zochten een duurzame verf voor onze schutting. Milieu vriendelijk en zonder oplosmiddelen. Omdat je een schutting maar 1 x verft , en het liefst daarna jaren niet, (of nooit meer!), moest de verf oersterk zijn.

Moose Färg had deze eigenschappen. En dit samen met onze zwak voor Scandinavische stijl was de keuze snel gemaakt. TIP: Een investering in een goede verf geeft je jaren lang plezier zonder onderhoud!

Moose Färg is gebaseerd op het fraaie Zweede kleurenpallet. Het meest typerend is het Zweeds rood, een prachtige diepe rood welke net als de zwarte beits wordt gekleurd met aardpigmenten.

Het kleurenpalet van Moose Färg

Moose Färg is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals lijnolie en aardpigment.

Daardoor ontstaat de unieke, matte uitstraling van de kleuren beits.

De verf is vooral geschikt op hout, maar kan ook heel goed gebruikt worden op binnen en buiten muren.

De verf zit nu 7 jaar op de schutting en is door de jaren iets lichter geworden, maar nog steeds prachtig van kleur!

Onze schutting

Betonnen muur pimp

Vorig jaar hebben wij onze kleine stadstuin vergroot. Achter onze tuin liep een paadje waar een paar buurtbewoners recht van overpad hebben. Omdat dit paadje bijna niet gebruikt werd, en elke meter in een kleinere tuin welkom is, besloten wij dit paadje bij de tuin te trekken. Schutting eruit, en meters erbij!

De buren kunnen nog steeds achter de tuinen langs, maar lopen nu even een stukje door onze schutting-loze tuin. In de praktijk is dit slechts een paar keer per jaar, en de buren zijn aardig dus helemaal prima!

Maar doordat onze schutting eruit was keken we ineens op een betonnen muur. Dit is een muur van de achtergelegen supermarkt. De muur met kleine kiezenstenen oogt rommelig in combinatie met de rest van de tuin.

Er ontbrak een stukje eenheid. En de muur gaf het gevoel dat het niet onze tuin was.

Ljus Blå Lichtblauw

Omdat de schutting al blauw was, vonden we het mooier om dit door te trekken. Zo oogt de tuin een stuk rustiger en krijg je meer een geheel. En een blauwe kleur geeft toch een beetje vakantie gevoel! Denk maar eens aan blauwe muren / kozijnen in bijvoorbeeld Frankrijk. Dit was ook mijn inspiratie bron voor deze keuze.

dimitrisvetsikas1969

Het blauwe is fris en ook meteen een mooi kleurepalet om te combineren met bloemen en meubels.

yeshimss

De muur is door de steentjes erg bobbelig, dus ik vond het wel even spannend hoe de verf zou pakken.

Moose Färg
Moose Färg

De verf oogt grijsblauw, maar kleurt blauw op.

De verf is reukloos, en redelijk dun, en verspreid hierdoor heel gemakkelijk tussen de steentjes. Het opbrengen gaat met een blokkwast.

Moose Färg

De verf dekt zo goed dat 1 laag voldoende was. Ik had een emmer van 4 liter, en deze ging 3 kwart op. We waren in 1,5 uur al klaar met 2 personen.

Het resultaat een frisse muur en een complete tuin!

De tuin is nu in herfst sfeer, maar in de zomer wanneer de paarse bloemen op de schutting uitkomen, zal het prachtig combineren bij deze blauwe basis!

Achterin de tuin begint altijd de zon bij ons. Daarom heb ik voor de blauwe muur een lekker comfortabel tuinbankje gezet. Deze is van XENOS.

Lekker een kopje koffie in de zon, een heerlijk begin van de dag toch!

Moose Färg
Voor en Na
Moose Färg

Ik ben ontzettend blij met dit extra plekje in de tuin!

Ben je ook benieuwd naar de oersterke Zweedse verf van Moose Färg?

Bekijk dan eens hun website!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *