Van kinderstoel naar grote stoel

Kleine meisjes worden groot. Mijn dochter van 3 zit nu inmiddel al 2 jaar op een door mij wit geverfde oude ikea junior stoel.

kinderstoel

Ik zie ze nog steeds geregeld in de kringloopwinkel staan deze oude IKEA stoelen in houtkleur. Met een likje verf heb je weer een nieuwe eigentijdse stoel. Nu is ze inmiddels 3 jaar, en ze kan op zich nog prima op deze stoel , maar ze wil steeds vaker op de bank zitten bij haar zussen. Dat is natuurlijk ook wel zo gezellig !

Van kinderstoel naar grote stoel

Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar een extra eetkamer stoel. En omdat mix en match erg leuk staat hoefde ik niet op zoek te gaan naar vier gelijke stoelen, maar was eentje genoeg.

Mijn voorkeur ging uit naar een spijlen stoel die goed past bij de Scandinavische (IKEA) tafel en oude Zweedse klepbank. Bij de kringloopwinkel is het tegenwoordig niet zo makkelijk meer om voor een prikkie een mooie spijlen stoel te vinden dus ik zocht verder.

Bij Eyoba Eetkamerstoelen kwam ik een stoel tegen met de kleurtjes van onze tafel. Een zogeheten Gee stoel van het merk “Flaai”

Grappig je zou zo kunnen denken dat dit een vintage design stoel is. Maar het is dus een nieuwe stoel geïnspireerd op vroeger.

flaai eyoba

Zo mooi die combinatie van hout met wit. Licht hout is natuurlijk ook typisch Scandinavisch en dus een mooie combinatie bij de rest van onze woonkeuken. Ook zie je steeds meer licht hout opduiken in het interieur van nu. Het mag weer gezien worden dat pure lichte hout.

Amper 2 dagen na de bestelling had ik de stoel al in huis. Ik ben ontzettend blij met het resultaat! De stoel heeft de zelfde kleur hout als het onderstel van de tafel, en het wit komt weer terug in de rest.

 

eyoba 1

Ik vind het altijd erg belangrijk dat kleuren en stijlen blijven terugkomen. Dit geeft een eenheid in een interieur.

Nu is het geheel mooi in evenwicht. Wit gecombineerd met houtkleur en wat gekleurde accenten die er lekker uitspringen door de witte basis. En de blauwe bank kleurt weer bij de vloer.

 

 

eyoba 2 eyoba 3

Alsof de stoel er altijd al stond, een perfecte match!

 

Onze tafel komt van IKEA

De “Slahult”

ikea tafel

Een vergelijkbare eettafel vind je ook bij Eyoba en dat is de Laforma

eyoba eettafel

Wij kunnen weer even vooruit!

Voor meer informatie over de stoel, en waar te koop zie hier de link

Fijne dag!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *