Wieg en Ledikant HACK

In december mag ik er aan geloven. Dan krijgen wij er weer een baby bij!
De laatste keer was 7 jaar geleden, en de eerste keer alweer 14 jaar!
Je zult misschien denken dat ik dan nog heel veel baby spulletjes heb liggen in zo´n lange periode. Maar nee, niets is minder waar.
Een wieg hadden we nog bewaard. Maar al het beddengoed is na vier kinderen op een gegeven moment toch uit het huis verbannen. Dat betekende voor mij op zoek naar nieuwe spullen. Ik kan je vertellen dat dit totaal niet als een straf voelt om mij weer helemaal opnieuw onder te dompelen in de wereld van de new born!

Nooit meer losliggend beddengoed

En wat is er intussen in de baby wereld ook veel veranderd. Het gemak komt met de jaren lijkt het wel! Ik vond namelijk ontzettende slim beddengoed bij baby en kinder webshop: Witlof for kids de zogeheten Tuck-Inn dekentjes.

Deze slimme dekens zijn zo gemaakt dat ze zich helemaal vormen om een matras. Dit komt doordat er elastiek in de hoeken zit verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je baby bijvoorbeeld nooit meer koude voetjes kan krijgen ‘s nachts. Omdat dat het beddengoed altijd keurig op zijn plek blijft.

Dit is natuurlijk veilig, maar ook prettig, want je wilt ook dat je baby geen ongemakken heeft (en jij dus ook niet!)

wieg

Leuk weetje: Tuck-Inn beddengoed is bekroond met de Baby Innovation Award en de Internationale Consumer Award!

wieg

Wat ook ontzettend belangrijk is is dat je door het elastiek ook nooit meer een prop dekens onder je matrasje hebt liggen. Hierdoor komen namelijk de voetjes wat hoger en dat wil je eigenlijk niet. Dit kan namelijk spugen bevorderen. Met Tuck-inn dekentjes heb je dit niet. Doordat de deken mooi strak aangeloten zit om het matras.

wieg

En het werkt natuurlijk ook lekker snel! Met zo´n elastiek heb je binnen een handomdraai het bedje opgemaakt.
Maar heel eerlijk gezegd, als ze niet zo mooi waren geweest had ik er niet voor gekozen. Ze zien er namelijk ook nog eens super stylisch uit!

Baby kamer natuurlijke stijl

Ik heb gekozen voor een wieg en een ledikant deken. Onze baby wordt in december geboren, en deze dekentjes zijn uitermate geschikt voor de koude wintermaanden.

Ik koos het dekentje: Beleaf Sage Green

Het natuurlijke en groene van de deken vind ik een perfecte combinatie met het lichte pure hout in de kamer. Ik wil heel graag dat de plek van de baby een rustpunt is, zonder te veel prikkels.

In het begin heb je het dekentje nog heel erg laag omdat je baby nog klein is. Hierdoor zie je ook heel duidelijk de matrashoes. Daarom heb ik ook deze van de zelfde serie Beleaf Sage Green een hoeslaken gekozen.

Hoe mooi is het idee, dat er straks een klein koppie ligt tussen de bladeren!

Eerste stap de wieg

Nu kun je natuurlijk de baby al prima in een ledikant leggen. Maar naast een ledikant is mijn ervaring dat het ook heel fijn is om de eerste 4/5 maanden een wieg te hebben. Een wieg is qua formaat net even wat makkelijker te plaatsen naast je bed. Wat fijn is, als je ‘s nachts voedingen geeft. Ook is een wieg ideaal om te hebben in je woonkamer als extra slaapplekje.

Ik heb een wieg uit de kringloopwinkel, en ik vond een perfect passend dekentje.

Tuck-Inn wieg/Maxi-Cosi deken Colour your world

Dit dekentje Colour your world heeft vrolijk printje, maar blijft rustig qua kleuren combinatie door de aardetinten. En ik koos de bijpassende serie Once upon a dream Hazel brown. Een swaddle (hydrofiele doek) en een speendoekje.

Zo´n hydrofiele doek is dus een must have in je baby uitzet. Ze zijn enorm absorberend dus ideaal voor afdrogen. Maar je kunt ze ook goed gebruiken om je kindje lekker in te wikkelen. Deze ¨Swaddle¨ is extra groot, dus nog makkelijker te gebruiken als omslagdoek, of dekentje.

Maxi Cosi


Het Tuck-Inn wiegdekentje is ook heel handig voor in de kinderwagen en de Maxi-Cosi. In de Maxi-Cosi is deze erg fijn om snel even mee te nemen zonder dat je een voetenzak hoeft in te riemen. Door de elastiek blijft deze goed om het voeteneind van de Maxi-Cosi zitten!

Dit wiegje komt in de woonkamer. Een ideaal plekje om af en toe de baby even neer te kunnen leggen.

Ik ben al mooi op weg met al deze spullen! Eigenlijk een wel een beetje vroeg, maar des te meer tijd om er voorpret van te hebben!

TIP: Heb je geen baby meer? Witlof for kids verkoopt ook kinder Tuck-Inn dekens!

Kortingscode op Tuck-INN

Special voor jullie heb ik Tuck-INN om een kortingscode gevraagd. Met code : KEEPONSTYLING15 krijgen jullie de hele maand augustus 15% korting in de webshop van Witlof for kids !

TIP: baby bedje opmaken

Ik heb de bedjes opgemaakt zodat ze zo goed mogelijk zichtbaar zijn op de foto. Maar wil je nu precies weten hoe je een baby bedje veilig moet opmaken? Bekijk dan eens dit blog

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *