1 van de borduren die ik geregeld zie in de kringloopwinkel is “de Zeeman”. Je hebt er ook prentjes van, maar ook veel borduurstukken. Blijkbaar een heel bekend patroon en onder de bordurende dames erg populair.

Likje verf

Ik vind het wel iets gezelligs hebben zo’n oude stoere zeebonk. Maar met zo’n oude muffe bruine lijst erom lijkt het al snel een beetje “zwaar” zo’n oude klassieker aan de muur.

Maar als je de lijst een likje verf geeft, en je combineert het met nieuwe spulletjes haal je dit stoffige imago er zo van af!

Het geeft een beetje karakter aan een nieuw interieur zo’n oud accentje

vis 11

Grappig weetje: Dorus Rijker schijnt deze man te zijn

Wikipedia zegt dit erover :

Opa’ Dorus Rijkers, ofwel voluit Theodorus Rijkers (Den Helder, 27 januari 1847 – aldaar, 19 april 1928) is een van de bekendste redders van schipbreukelingen uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn grootste faam als redder verwierf hij in 1887 met een aantal barre tochten als schipper op een zelfrichtende roeireddingboot van het NZHRM-reddingstation Nieuwediep (Den Helder) naar de Duitse bark Renown. Hij is verder vooral bekend geworden als “de Heldersche Mensenredder”, symbool bij wervingsacties voor Nederlandse redders en reddingmaatschappijen.

vis 1 vis 3

Ik heb het gouden kadertje behouden want goud mag weer in het interieur!

vis 4 dorus

Een andere Dorus een tijdje geleden bij ons in huis

Door het verhaal erachter (wat best wel stoer is eigenlijk) is de vintage schat nog leuker vind ik. Zo heb je in ieder geval iets te vertellen bij je stukje vintage kunst (-;

Het borduur is te bestellen via: Retroloekie

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *