Dinsdag

Een tijdje geleden was ik mij aan het oriënteren om een nieuw plantenplan in huis te maken. Mijn planten stonden her en der door het hele huis, en ik wilde er meer een geheel van maken om het wat minder rommelig te laten ogen. Een bij elkaar passende planten “urbanjungle”

De opfleuris

Via Instagram kwam ik met planten stylist Marjolein Kuipers in contact. Zij heeft haar eigen bloemen en planten inkoop en styling bedrijf genaamd De opfleurist. Zij is gespecialiseerd in het stylen en adviseren van bloemen en planten. Dit doet zij voor evenementen, bruiloften en bedrijven, maar dus ook voor particulieren.

Het leuke daarvan is dat ze niet alleen advies geeft over styling en verzorging, maar dat ze ook de planten voor je gaat inkopen op de veiling. En als je wilt koopt ze daar ook nog sierpotten bij. Het complete pakket. Een rijdende bloemen en planten stylist!

marjolein kuipers

Marjolein in actie

En je betaald alleen de planten en accessoires. Het advies is gratis! Je bent dus niet duurder uit dan dat je naar een bloemen winkel zou gaan.

Het advies is super handig voor mij want ik ben een planten leek. En als leek koop je wel eens planten die eigenlijk helemaal niet passen qua type in mijn huis. Of planten die te lastig zijn te verzorgen en dus vaak te snel doodgaan.

Vorige maand kwam Marjolein voor het eerst bij mij thuis de woonkamer bekijken. Ze vroeg naar mijn wensen en keek wat mijn interieur stijl was. Ik wilde graag tropische planten, met mooie bladeren. Na een uurtje was ze klaar.

Die dagen daarna hielt ze mij op de hoogte via de whats-app welke planten ze allemaal zag op de veiling en hadden we overleg. Ideaal! en lekker laagdrempelig door het directe contact.

En vandaag was het dan zo ver. Ze kwam langs met haar bestelbusje vol met planten. En alle planten waren voorzien van een prachtige pastel kleurige potten. (helemaal mijn stijl , dat had ze goed ingeschat)

urban jungle 2

Dit was de collectie die verdeeld moest worden over de kamer. Rechts vooraan zie je een smalle Varen , daarnaast een tropische bloem de Medinella. Daarachter de grote plant Monstera (deze plant is helemaal hot momenteel! ) En rechtsachter (gras achtig) de sterke vetplant de Rhipsalis

 

urban jungle 2

Samen met Marjolein gingen we alle hoekjes en plekjes bij langs voor de mooiste samenstelling.

urbanjungle de opfleurist 1

Kleinere planten komen mooi uit in een groep, en grotere planten mag je best een voetstuk geven doormiddel van een tafeltje of kastje om hem nog meer te laten stralen.

Vooraan het roze plantje is de Fittonia zie hieronder ook rechts op de foto. Dit plantje heeft een heel mooi zacht roze en lichtpaars kleurtje met een mooie nerf.

fittonia urbanjungle 3

Her en der de groepjes verplaatsen en kijken wat leuk staat. Ik kan er eindeloos mee schuiven !

urban jungle 2

De mintgroene pot was een schot in de roos! Wat een fijn kleurtje heeft ze uitgekozen.

urbanjungle 1

Blauw en groentinten bij elkaar. Een heerlijke rustgevende combinatie vind ik zelf.

 

planten 1

Ook leuk om een groepje bij elkaar op een kist te zetten.

medinella

We kozen ervoor om de Medinella op de roze kist te zetten. Het haalt de kist op, en geeft ook de bloem extra aandacht accent. En door in de hoogte te werken heeft de bloem de ruimte om naar beneden te groeien. Marjolein heeft gekozen voor een rotan mand. Dit past natuurlijk perfect bij deze tropische plant.

planten 2

Nadat ik verzorg informatie heb gekregen over alle planten, en we zelfs nog planten hebben verpot (leermomentje voor mij) mag het resultaat er zijn.

Als dit geen groene oase is weet ik het ook niet meer!

Marjolein heeft de Monstera plant op voorraad je kan eventueel deze bij haar bestellen ( als je in Groningen/omgeving woont) en dan komt ze bij je langs! (handig want zo’n enorme plant vervoeren op de fiets is niet voor iedereen weggelegd )

Wil je ook advies op maat bij jou in huis? of in de tuin ? of heb je een bruiloft waar je nog bloemen voor zoekt ?

kijk dan voor meer informatie op Marjolein haar website De Opfleurist

En volg haar op Instagram : @deopfleurist voor veel groen inspiratie!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *