KAYAPA keukenfrontjes HACK

Op Instagram kwam ik voor het eerst in contact met KAYAPA. Een bedrijf gespecialiseerd in het op maat produceren van meubel en keukenfrontjes.

En dan in het bijzonder gericht op de budgetmeubels en keukens van IKEA. Nu denk je misschien waarom deze combinatie? Dat zit hem in de prijs.

Wanneer jij een IKEA kast of keuken kiest, heb je in de basis een prima product voor een lage prijs. Alleen je zit altijd vast aan een IKEA collectie. En je bent dan afhankelijk van deze kwaliteit. En dit laatste kan beter vond KAYAPA!

Het idee is als volgt; Je hebt of koopt een budget vriendelijke IKEA keuken met goede garantie voorwaarden. Maar je plaatst vervolgens andere deurtjes van een zeer hoge kwaliteit in ook nog eens de meest originele kleuren en patronen! Hoe dan?

Kayapa

KAYAPA heeft een exclusieve samenwerking met een ITALIAANSE fabriek waar ontzettende mooie en ook dure keukens worden gemaakt. En uit deze fabriek komen alle fronten en panelen van KAYAPA!

En omdat je alleen de deurtjes en frontjes afneemt, heb jij thuis dezelfde deuren en look maar voor een fractie van de prijs waar je normaal de keuken voor moet aanschaffen! Als dat geen slimme truc is?

Een simpel voorbeeld sommetje: Je koopt een kleine keuken (frame) bij IKEA voor voor €800 je laat vervolgens frontjes op maat maken bij KAYAPA voor €1500,-

Je hebt een totale keuken voor €2300,- (excl inhoud kasten)

Met een look en feel van een keuken waar je normaal 4x zoveel voor betaald!

En het is ook nog eens erg duurzaam, want door de goede kwaliteit van de deuren gaat keuken veel langer mee!

IKEA METOD frames

De frontjes van Kayapa worden gemaakt voor de METOD kasten van IKEA. Dit zijn de kasten die de afgelopen jaren zijn verkocht. TIP: Wil jij een bestaande keuken pimpen? Check dan even of dit deze kasten zijn.

Maar wanneer jij de keuken nog gaan aanschaffen krijg je automatisch deze serie.

Toevallig hadden wij deze keuken staan en een pimp was zeker wenselijk. KAYAPA bood mij aan om onze keuken een make-over te geven in ruil voor een review en een instructie video.

Veddinge grijs

Onze keuken was dan wel nog niet zo oud, maar we kozen destijds voor de goedkoopste deurtjes. Veddinge grijs. Een deurtje met een prijs van gemiddeld €23.

Om geld te besparen hebben we toen de kasten niet bedekt met panelen. Soms zit je midden in een verbouwing en is het budget klein en maak je bepaalde keuzes om te besparen.Het resultaat was een hele mooie keuken op het oog, maar niet een hele duurzame keuze. Op een gegeven moment krijg je door de dunne laklaag toch wat plekjes.

En nu kreeg ik dus de kans om deze keuken helemaal een dikke upgrade te geven met KAYAPA!

Samples via de post

Om een goede keuze te maken van de juiste frontjes kreeg ik samples via de post. Dit was overigens een feestje om uit te pakken!

kayapa

Via de website koos ik (GRATIS 3 SAMPLES met code KAYAPA3 ) een aantal favoriete kleurtjes. Na een paar dagen had ik de pakjes al in huis. Mooie dikke zware sample. Dat beloofde al veel goeds.

kayapa

De keuze was voor mij direct al duidelijk. Ik vond zwart voor in onze kleine raamloze keuken veel te donker. Grijs en wit tinten stonden saai bij de witte tegels.

Ik besloot daarom te gaan voor een hele mooie contrast kleur: CAPRI. Groen van de koelere kleur kant. Een tint wat ontzettend goed combineert met goud.

En laat KAYAPA nou ook gouden knopjes hebben! De keuze was gemaakt, en het wachten van (slechts) een paar weken was begonnen.

Online begeleiding

Om te zorgen dat je precies de juiste maat deuren besteld kan je video bellen met een KAYAPA keukenspecialist. Dit heb ik gedaan, want je wilt natuurlijk geen fouten maken bij het online bestellen!

Samen met de specialist bekijk je alle kastjes en krijg je goede begeleiding bij je bestelling.

Ik ontving een 3D tekening. Erg leuk om alvast een preview te zien van je toekomstige keuken!

kayapa

KAYAPA DIY

Normaal gesproken is het de bedoeling dat je zelf (of een ingehuurde handyman) de nieuwe deurtjes in je keuken plaatst. Maar omdat ik mijn keuken beschikbaar stelde voor de instructie video kwam KAYAPA dit bij mij doen.

Na een dag werken hadden ze de keuken erin. En wat een verschil!
Dat nu zelfs de bovenkasten omlijst waren met panelen gaf de kast alleen al zoveel meer body. De deuren zijn een behoorlijk stuk dikker. Dit geeft een luxe gevoel wanneer je ze open en dicht doet.

Het resultaat

En wat ben ik blij met deze enorme upgrade!

BEFORE

De nieuwe keuken is zoveel warmer en luxer geworden! Zie hier ook het verschil in de lijst om de bovenkast. Boven zonder (dus witte onder en zijkanten) en onder met panelen in de kleur van de keuken.

AFTER

kayapa

De witte tegels (Hornbach) steken mooi fris af bij groen.

kayapa

De gouden knopjes geven de keuken een originele twist.

kayapa

kayapa

De zwarte accenten maken de keuken stoer.

Een resultaat waar we ontzettend blij mee zijn!

Kortingscode

Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode gevraagd op alle keukenfrontjes van KAYAPA!

CODE: KEEPONSTYLING geeft je 20% korting op alles!

KAYAPA.NL

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *