Hoogpolige vloerkleden

Hoewel ik vroeger nooit fan was van vloerkleden -laat staan hoogpolige vloerkleden- ben ik dit in de loop van de jaren wel geworden. De reden hiervoor; mijn gezin!

Als je kleine kinderen hebt, die op een gegeven moment gaan kruipen, brengen ze veel tijd door op de grond. Vroeger in mijn tijd (jaren 80/90) lag er in de woonkamer gewoon overal (wollen) vloerbedekking! Dat was heerlijk comfortabel spelen voor een kind.

Tegenwoordig hebben we allemaal harde vloeren; gietvloeren, laminaat, PVC, en zoals wij thuis hebben; een houten vloer.

Een kale houten vloer is nou niet echt lekker om op te spelen voor zo’n kleintje. De kleden werden dus al snel in huis gehaald toen de eerste kruipmomentjes daar waren.

hoogpolige

Dit kleed hebben we nu al 7 jaar, een echte pers. De kinderen zijn inmiddels wat groter maar liggen, en spelen er nog steeds altijd op.

Hoogpolig

Ik mag graag een beetje afwisselen met kleden:

Op dit moment hebben we dit hoogpolige kleed liggen. Hij is zo lekker zacht en comfortabel dat mijn man er zelfs wel eens een dutje op doet! Kortom, ons gezin kan niet zonder…

Top 10

Om jullie een beetje te inspireren heb ik een top 10 mooie hoogpolige tapijten gemaakt:

  1. De klassieker , wit met zwarte ruiten. Je ziet ze steeds vaker, maar ze zijn dan ook zo makkelijk te combineren. Zoals deze Hoogpolige vloerkleden bij Tapeso.nl

tapeso.nl

2.

Leuk voor de kinderkamer deze vrolijke leeuw!

bron: Tapeso.nl

3.

Heerlijk warm geel kleed. Als je een kleed bij een hoekbank legt creëer je echt een warme knusse hoek.

4.

Heerlijk wollen berber. Deze lijkt op het kleed van nummer 1, maar is van echt wol. De prijs categorie is daar ook naar, maar dan heb je wel een duurzaam kleed die lang mooi blijft. Wol heeft namelijk een zelfreinigende eigenschap.

5.

Een prachtig knal blauw kleed. Best gewaagd, maar als je de omgeving basic wit hebt kan dat dus heel goed. Je maakt dan echt een blikvanger van een kleed!

bron:rugsusa.com

6.

Ook dit is weer zo’n lekker zacht wollen kleed. Veel kleur, maar zoals je ziet op het plaatje kan dat heel goed in deze ruimte.

bron: graham&green

7.

Dit kleed is zo hoogpolig dat het bijna een vacht van een dier lijkt! Hierdoor ontstaat er een ontzettend warm sfeertje in dit plaatje. Als je het kleed weg zou denken zou er door de industriële inrichting een killere ruimte overblijven. Dus hou je van industrieel wonen, doe er op zijn minst een lekker kleed in wat mij betreft!

bron: buitenlevengevoel

8.

En dan hebben we natuurlijk nog de babykamer. Daar mag toch geen warm kleed ontbreken?

Juist op deze kamer waar je snachts nog wel eens moet zijn, is het natuurlijk zalig om wat warms onder je voeten te hebben. En zeg nou zelf, dit staat toch ook super knus?

bron: projectnursery.com

9.

Ronde vormen in het interieur zijn helemaal hot. Je kunt er ook over denken om eens een rond vloerkleed te kiezen. Een niet al te groot rond kleed geeft een ruimtelijk gevoel, en staat speels.

bron: tapeso.nl

10.

Dit is eigenlijk een kinderkamerkleed, maar ik wil hem toch even in de spotlight zetten dit zachte kleed met grafische bootjes. Ik vind hem prachtig!

bron: tapeso.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *